Zaštiti me

Na današnji  Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama  šaljem svim mama koje imaju otuđenu djecu snagu i  hrabrost da izdrže ovo nasilje, ovo obiteljsko nasilje – zvano otuđenje djece.

( Otuđenje djece od roditelja obiteljsko je nasilje jednog roditelja protiv drugog roditelja kroz psihičku manipulaciju i indoktrinaciju zajedničke djece, gdje ta djeca onda po toj psihičkoj manipulaciji svog roditelja odbace tog drugog, do jučer, voljenog im roditelja, bez ikakvog valjanog razloga. )

Šaljem snagu, hrabrost i izdržljivost i sestrama otuđene djece, pomajkama, bakama otuđene unučadi, kao i ostalim ženama zahvaćenim ovom vrstom nasilja. Jer sve one ga trpe.

Šaljem snagu, hrabrost, izdržljivost i svim drugim ženama koje prolaze ili su prošle kroz svoju vrstu zlostavljanja.

I šaljem snagu, hrabrost, izdržljivost a posebno ljubav svoj otuđenoj djeci koja ovo zlostavljanje prolaze.

I na današnji dan želim reći još nešto.

Zlostavljanje nema spol.

Bilo da se radi o zlostavljanim ženama, bilo da se radi o zlostavljanim muškarcima ( koji su neki dan imali svoj Međunarodni dan zašite muškaraca od nasilja i posebno dan zaštite od obiteljskog nasilja), u srži stvari jedno je: nasilje nema spol, nema dob, nema rasu, religiju, socijalni i ekonomski status niti razinu inteligencije.

No ono što sigurno ima – ima poremećaj ličnosti.

Ima tako duboku, duboku ranu u sebi da ju ničim ne može ispuniti. Jedan bezdan, jednu crnu rupu bez dna.

To što stoji ispred svake zlostavljane osobe – nije ljudski lik. Nego mentalni, psihički, emotivni nedostatak osobe koja čini zlostavljanje. I koji je nadvladao sve drugo ljudsko u njoj.

Poznajem taj osjećaj nemoći stajanja pored jednog takvog lika. Dok su mi djeca bila iza mojih leđa. Već otuđena.

Stoga na današnji dan osjećam svaku vibru svake žene kojoj se je nasilje dogodilo.

Jer jednom tko zlostavljanje doživi, zna da svijet poslije toga više nikad nije isti. I da bi se uopće usudilo ponovno izaći u njega van, treba sebe dobro i pošteno ponovno izgraditi – iznutra. Poput Fenixa… Baš poput Fenixa.

Stoga je današnji dan trenutak da zastanemo… i da mišlju i djelom podržimo sve žene koje su prošle pakao zlostavljanja. Da nikad, nikad više, niti u jednom svom trenutku, ne osjetimo taj val panike i straha.

A da druge, koje do sada to nisu iskusile, neka nikad niti ne saznaju kako je to – doživjeti to.

 

 

Photo phoenix-g2c71c073a_1920.jpg

Prijava na newsletter

Ukoliko želite primati informacije o najnovijim objavama molim prijavite se ispod.

Uspješno ste se prijavili.

Nešto nije uredu. Pokušajte ponovo.