Skip to content
djetic

Otrov razvoda Zaštita veze između roditelja i djeteta od osvetoljubivog bivšeg partnera

„Razvod sam po sebi ne oštećuje uvijek djecu. No kad su djeca ulovljena u unakrsnu vatru roditeljskog neprijateljstva on to obično čini. Povređuje ih čak i kad stoje po strani i promatraju kako roditelji izmjenjuju napade. Još ih i više povređuje kad ih roditelji unovače kao suborce.

A najviše ih povređuje kad se jedan roditelj bavi sustavnom kampanjom okretanja djece protiv drugog roditelja…

Opetovano sam slušao o djeci koja izražavaju prijezir, ili strah od roditelja koji im je uvijek bio odan. O djeci koja gaze svoje roditelje na izrazito ne-dječji način. O djeci koja uopće ne žele imati nikakvog posla s roditeljem.

Toj se djeci ispire mozak.

Ono što se iz njihova mozga ispire jest svaki tračak svijesti o pozitivnim osjećajima ljubavi prema jednom roditelju. Ta se djeca odriču potrebe i želje za kontaktom s time roditeljem. Sve što ostaje je katalog optužbi za koje se pretpostavlja da opravdavaju dramatičnu promjenu u stavu prema roditelju koji je, u prošlosti bio izvor ljubavi i utjehe.

Ocrnjivanje i ispiranje mozga koje čine razvedeni roditelji uzima daleko više žrtava  nego masovna samoubojstva s naslovnica.

Više milijuna ljudi je pogođeno, a broj se povećava svakodnevno…

To je oblik otmice: krađa duše.

Napisao sam ovu knjigu kako bih izgubljenim dušama pomogao da nađu put natrag do srca koja ih čekaju.“

Dr.Richard A.Warshak

(dr.Richard A.Warshak je kliničar, konzultant i psiholog istraživač, klinički redoviti profesor psihologije na University of Texas, Southwestern Medical Center i nekadašnji predsjednik Dallas Society-ja for Psychoanalytic Psychology.)

OTROV RAZVODA knjiga je dr.Richarda Warshaka koja govori o parental alienation-u /otuđenju djece od roditelja tijekom visoko konfliktnog razvoda. Jedna je od rijetkih knjiga stručnjaka koja se bavi ovom temom a da je prevedena na hrvatski jezik.

 

Photo Pixabay portrait-317041_1280.jpg

Prijava na newsletter

Ukoliko želite primati informacije o najnovijim objavama molim prijavite se ispod.

Uspješno ste se prijavili.

Nešto nije uredu. Pokušajte ponovo.

Prijava na newsletter

Ukoliko želite primati informacije o najnovijim objavama molim prijavite se ispod.

Uspješno ste se prijavili.

Nešto nije uredu. Pokušajte ponovo.

Send this to a friend