Skip to content
Image-2020-06-24-at-2.58.39-PM

Javni nastupi stručnjaka (Ted Talks, intervjui...)

Znanstvenici

Dr. Jennifer J. Harman

Čitati o parental alienation-u /otuđenju djece od roditelja je jedno. Slušati i gledati o tome je sasvim druga stvar. No, kad o tome pričaju znanstvenici, odvjetnici, suci, psiholozi i drugi stručnjaci koji se tom temom strastveno bave poseban je doživljaj.

Zašto?

Zato što se njima više vjeruje nego nama zlostavljanim roditeljima. I zato što oni mogu isključiti emocije i stvari postaviti znanstveno dokazljivo.

Dr. Jennifer J. Harman psihologica je i znanstvenica s Colorado State University u SAD-u. I kao takva nije morala biti javni zagovornik roditelja i djece pogođene parental alienation situacijom. Mogla se ja samo mirno baviti svojim znanstvenim radom. No ona je odlučila javno progovoriti o ovoj vrsti obiteljskog nasilja. Njezin motiv za tu odluku možete pročitati na Jennifer Harman Story .

Postala je izvršni direktor jedne od najjačih udruga za parental alienation u svijetu – američke udruge Simply Parent Org. I njezino javno nastupanje omogućuje da se čuje glas svih nas zlostavljanih roditelja i naše zlostavljane djece. Bilo gdje u svijetu.

Kroz svoje javne nastupe Jennifer govori tako da se shvati što je srž otuđenja djece. I to kroz znanstveni pristup, istraživanja, statistike i obrade podataka. I jako puno poštovanja za svu bol roditelja i djece koja kroz to prolaze. Dr.Herman je veliki znanstvenik. I još veći čovjek.

Njezin Ted Talk govor, bilo cijeli ili njegova kraća verzija , izvrstan su način poslušati o čemu je tu zapravo riječ. 

Još jedno predavanje o parental alienation-u od iste autorice ali je sada stvari nazvala pravim imenom;

A Form of Intimate Partner Violence , “Permission to Love”, PA konferencija na Islandu, 2017.

Blogerica Tracy A Malone koja piše blog Narcissist Abuse Support obrađuje temu parental alienation / otuđenja djece s pozicije narcističkog zlostavljanja jednog partnera. Tracy je intervjuirala dr.Jennifer J. Harman o temi kako prepoznati otuđenje djece u sudnici, kako znanstveno dokazati slučaj, što javno mijenje zna o tome i kako da se zlostavljani roditelj nosi sa svojom situacijom (Intervju).

Terapeuti praktičari

dr.Linda Kase Gottlieb

Linda Kase Gottlieb, USA, New York licencirani obiteljski i bračni terapeut, sudski vještak, socijalna radnica te stručnjak za parental alieantiona / otuđenja djece od roditelja, u privatnoj praksi danas.Osoba koje je i sama bila otuđena kao dijete. I vjerojatno je ta njezina osobna priča motivator za težak profesionalni put kojim već 42 godine brodi. Linda dijeli jako puno besplatnog materijala na svojoj web stranici kako bi pomogla djeci i roditeljima koji se nađu u raljama parental alienation životnih situacija.

End Parental Alienation 

Izvrstan intervju s Lindom Gottlieb o tome kako izgleda PA na sudu te sve zamke ovakvih slučajeva.

Skupni intervju stučnjaka PA sa PASG konferencije 2019 – izvrstan izvor informacija

Odvjetnici

Ashish S. Joshi, Joshi Law firm; ” AGGRESSIVE. CREATIVE. GOAL-ORIENTED.”

Jedan od najboljih američkih odvjetnika koji je specijaliziran za slučajeve otuđenja djece od roditelja.

Joshi odvjetnička kuća – intervjui

Prijava na newsletter

Ukoliko želite primati informacije o najnovijim objavama molim prijavite se ispod.

Uspješno ste se prijavili.

Nešto nije uredu. Pokušajte ponovo.

Prijava na newsletter

Ukoliko želite primati informacije o najnovijim objavama molim prijavite se ispod.

Uspješno ste se prijavili.

Nešto nije uredu. Pokušajte ponovo.

Send this to a friend