Skip to content
Elaine Cobb logo 1500px

Američka udruga Family Access – Fighting for Children’s Rights i njihova predsjednica Elaine Cobb svaki mjesec organiziraju fantastična predavanja najpoznatijih svjetski stručnjaka na temu otuđenja djece.

Stručnjaci najrazličitijeg profila; od psihologa, psihijatara, odvjetnika, medijatora, profesora te samih otuđenih roditelja i djedova i baka jedanput mjesečno dijele sva svoja znanja – potpuno besplatno. Svaki puta, više od 1200 ljudi iz 40 zemalja svijeta, sluša ta predavanja. I  među njima veliki dio nas otuđenih roditelja.

Teme su različite. Od toga kako se zaštititi od narcističkog poremećaja ličnosti bivšeg partnera, kako bez djece preživjeti praznike ( poput Božića ), kako prepoznati znakove otuđenja te razlika otuđenja i odbacivanja djeteta, kako tužiti roditelja otuđitelja za štetu nastalu otuđenjem… i bezbroj drugih. U otuđenju djece nema kraja znanju kako pomoći sebi ili djetetu.

Sva predavanja su na engleskom jeziku i besplatna su. Iako na stranom jeziku, razumljiva su i nemuštrom govorniku s drugog govornog područja. Organizirana su nedjeljom uvečer tako da ima dosta vremena za pripremiti se.

Svima najtoplije preporučam da su uključe u ovaj vid edukacije; od naših sudaca, odvjetnika, psihologa i socijalnih radnika pa do nas roditelja. Svaka riječ nama i našoj djeci puno znači, svako znanje još i više.

Tko je Elaine Cobb?

Elaine Cobb otuđena je mama i baka. I to više od 10 godina. Svoju unuku nikad nije upoznala. Sva njezina bol pretočila se je u njezinu životnu misiju – kako pomoći drugima kroz ovozemaljski pakao zvan otuđenje djece.

Koliko Elaineina pažnja i razumijevanje ove naše zajedničke bolne situacije ide daleko, jasna vam je kada vam kažem da na svakom pojedinom predavanju, na samom njegovom kraju, Elaine otvori sve naše telekomunikacijske linije kako bi se roditelji mogli pozdraviti i jedni drugima uputiti ono što nam je najpotrebitije u ovoj našoj, trenutačnoj, psihičkoj situaciji – pozdrav „Stay strong“. Podrška i razumijevanje nešto je što nam toliko nedostaje. I toga je svjestan svaki predavač koji nam podari svoja dva sata znanja to veče – s puno profesionalnosti, stručnosti ali i ljubavi i pažnje.

Web stranica udruge izuzetno je informativna i vodi u svim smjerovima znanja – od knjiga, predavanja, detalja programa vraćanja otuđene i otete djece roditeljima. Jedan život nije dovoljan za proći kroz sve to.

Ova udruga, osim što organizira ova mjesečna predavanja, organizira ove godine i najveću svjetsku konferenciju o otuđenju. Sve informacije naći ćete na njihovoj početnoj web stranici.

Vezano pak za ova mjesečna predavanja, najbolje je da se na njih prijavite direktno, putem linka na dnu te stranice od organizatora. Pa ćete od tuda dalje…

Jedino što vam ja još preporučujem je – popiti dvije litre kave… jer predavanja su po američkom računanju vremena… koja su kod nas  od 1 – 4 sata ujutro…Laku noć vam želim!

 

ELAINE COBB GOVORI O AMERIČKOJ KONFERENCIJI I WEBINARIMA NA RADIO EMISIJI – kako izgledaju i što sve nude

Prijava na newsletter

Ukoliko želite primati informacije o najnovijim objavama molim prijavite se ispod.

Uspješno ste se prijavili.

Nešto nije uredu. Pokušajte ponovo.

Prijava na newsletter

Ukoliko želite primati informacije o najnovijim objavama molim prijavite se ispod.

Uspješno ste se prijavili.

Nešto nije uredu. Pokušajte ponovo.

Send this to a friend