Skip to content
cinema-2093264_1280

Filmovi o parental alienationu / otuđenju djece od roditelja

Dokumentarni film “Erasing family”

Dokumentarni film “Erasing family”  (prev. “Izbrisana obitelj”) prati tri obitelji – otuđenu djecu i njihove roditelje, koji se ponovno pokušavaju spojiti nakon godina razdvojenosti zbog procesa otuđenja tijekom razvoda.

No film ide dalje. Redateljica se ne zadovoljava samo činjenicom da je napravila film o jednoj bolnoj temi nego film koristi kao platformu za ujedinjavanje tako razdvojenih familija širom svijeta. Putem web platforme filma, tko god želi, može videom ispričati svoju priču i podijeliti je s ostatkom svijeta.

Ispričaj i ti svoju priču ( video priče ljudi koji traže svoju djecu da im se vrate )

( ispričaj i ti svoju priču putem ovog linka )

Cilj filma nije samo ujediniti razdvojenu djecu i roditelje. Filmom se želi potaknuti promjene u svijetu o tome kako svako društvo vidi razvod i kome djeca pripadaju nakon razvoda.

Happy endings su mogući, ja u njih vjerujem. Djeca koja godinama nisu znala gdje im je drugi roditelj i koja su vjerovala da ih je ostavio, pronašla su put nazad do njega. Kad postoji želja Život uvijek…uvijek nađe put…

Komentar iz filma:

„In the US alone, over 22 million parents are being erased from their children’s lives after divorce and separation.

(sl.prijevod „ Samo u  Sjedinjenim američkim državama preko 22 milijuna roditelja izbrisani su iz života njihove djece nakon razvoda ili razlaza )

“Erasing family” documentary follows young adults fighting to reunite with their broken families.“

( sl.prijevod ;”Erasing family” / Izbrisana obitelj, dokumentarni film, slijedi mlade ljude koji se bore da se povežu natrag sa svojim razdvojenim obiteljima )

film “Erasing family” 

“Erasing family” film – link

Režiser Ginger Gentile govori o svom filmu , intervju

 

Dokumentarni film “Erasing dad”

“Erasing family” film nastao je naknadno, nakon što je prvo napravljen dokumentarac “Erasing dad”, film koji govori o brisanju očeva iz života djece nakon  teških razvoda.

“Erasing dad” film – link

 

Razlika između otuđenja djece od roditelja i odbacivanja roditelja

( Parental Alienation vs. Estrangement )

Film koji jako dobro obrađuje suprotnu temu – temu legitimnog odbacivanja jednog  roditelja zbog realnog razloga ( “estrangement” ) je film “Julian u sredini” ”.

Pogledajte dokumentarac “The Erasing family” i film “Julian u sredini”i shvatit ćete odmah do najsitnijih detalja što je parental alienation / otuđenja djece od roditelj  te koja je razlika u odnosu na estrangement / odbacivanje roditelja.

Predlažem svima sucima, odvjetnicima, psiholozima, socijalnim radnicima i ostalima koji se profesionalno bave ovom temom da filmove pogledaju. Sve će im biti jasno.

Koji film Vi znate da obrađuje temu otuđenosti djece?

Predložite…

Prijava na newsletter

Ukoliko želite primati informacije o najnovijim objavama molim prijavite se ispod.

Uspješno ste se prijavili.

Nešto nije uredu. Pokušajte ponovo.

Prijava na newsletter

Ukoliko želite primati informacije o najnovijim objavama molim prijavite se ispod.

Uspješno ste se prijavili.

Nešto nije uredu. Pokušajte ponovo.

Send this to a friend