Skip to content
library-488690_1280

Knjige o otuđenju djece

NA HRVATSKOM JEZIKU

Jedna od meni dragih knjiga prevedena na hrvatski jezik o temi parenatal alienation-a / otuđenja djece od roditelja knjiga je dr.Richarda Warshaka „ Otrov razvoda – Zaštita veze između roditelja i djeteta od osvetoljubivog bivšeg partnera“.

Tko je Richard Warshak?

Dr.Richard A.Warshak je kliničar, konzultant i psiholog istraživač, klinički redoviti profesor psihologije na University of Texas Southwestern Medical Center i nekadašnji predsjednik Dallas Society for Psychoanalytic Psychology.

Knjigu je prevela vrijedna Asenka Kramer, predsjednica udruge Dijete – razvod u nakladi Algoritma. Od kada je Algoritam promijenio vlasnika knjiga nije vidjela novo svjetlo dana. Ja sam ju čak tažila u njihovoj poslovnici u hotelu Dubrovnik, no nažalost nisu je imali niti na policama, niti u skladištu.

Knjiga Otrov razvoda može se posuditi u javnim knjižnicama.

Nedavno je preveden još jedna knjiga o parental alienation-u. Knjiga od Karen i Nick Woodall, jednih od najpoznatijih i najcjenjenijih autora o toj temi u svijetu. Karen i Nick Woodall imaju svoju kliniku u Londonu, Family Separation Clinic, koja se bavi otuđenjem djece, sudski su vještaci na britanskim sudovima i rade sa odraslom djecom koja su prošla otuđenje u djetinjstvu.

Karen piše blog  na temu otuđenja djece a udruga Dijete – Razvod prevodi njezin blog na hrvatski jezik . Karen i Nick osnivači su European Association of Parental Alienation Practicioners, ( EAPAP ) Europskom udrugom stručnjaka za otuđenje djece, čija konferencija je nedavno bila u Zagrebu ( online webinar ).

Razumijevanje otuđenja od roditelja (knjiga)

Ukoliko saznate da je prevedena još koja knjiga o ovoj temi na hrvatski jezik bilo bi mi drago da to znam. Svrha ovog bloga je da razmijenimo iskustva i saznanja.

NA STRANIM JEZICIMA

Alfa i omega znanja o parental alienationu su dvije knjiga najcjenjenijih autora pravne i medicinske prakse:

PARENTAL ALIENATION: The Handbook for Mental Health and Legal Professionals

By Demosthenes LorandosWilliam BernetS. Richard Sauber

https://www.ccthomas.com/details.cfm?P_ISBN13=9780398088811

Kratki sažetak knjige: http://www.mys1cloud.com/cct/ebooks/9780398088811.pdf

THE INTERNATIONAL HANDBOOK OF PARENTAL ALIENATION SYNDROME: Conceptual, Clinical and Legal Considerations

By Richard A. GardnerRichard S. SauberDemosthenes Lorandos

https://www.ccthomas.com/details.cfm?P_ISBN13=9780398076474

Kratki sažetak knjige http://www.mys1cloud.com/cct/ebooks/9780398076474.pdf

by Gardner, Sauber, and Lorandos.

UNDERSTANDING PARENTAL ALIENATION : Learning to Cope, Helping to Heal

by Karen Woodall (Author), Nick Woodall  (Author)

https://www.amazon.com/Understanding-Parental-Alienation-Learning-Helping/dp/0398091757

Kao što sam gore navela, ova knjiga je u međuvremenu prevedena na hrvatski jezik i izdana u nakladi Ljevak. No ovdje sam ostavila i njezin link na kratki sažetak knjige, gdje možete točno vidjeti o čemu je riječ te kako je pisana. Uživajte…

Kratak sažetak knjige:

https://www.amazon.com/Understanding-Parental-Alienation-Learning-Helping/dp/0398091757

Amy Baker jedna je od najcjenjenijih autora s područja parental alienation. Napisala je i koautorirala osam ( 8 ) knjiga s tog područja. Od knjiga za roditelje, za stručnjake, za odraslu djecu koja su prošla kroz pakao parenatal alienation kao djeca…

Predlažem da posjetite njezinu stranicu za detalj svake knjige https://www.amyjlbaker.com/

BAZA KNJIGA

Velika baza knjiga o temi otuđenja djece nalazi se na web stranicama najveće svjetske udruge za parental alienationParental Alienation Study Group. Od knjiga stručnjaka do knjiga roditelja koji opisuju svoju priču. I odrasle djece koji su preživjele svoje priče o otuđenju od svojih roditelja.

Prijava na newsletter

Ukoliko želite primati informacije o najnovijim objavama molim prijavite se ispod.

Uspješno ste se prijavili.

Nešto nije uredu. Pokušajte ponovo.

Send this to a friend