Pravo na ljubav

Kada si u svojoj priči o otuđenju malo toga izvan te teme privlači mi pažnju. Zašto? Jer moram preživjeti. Jer moram sakupiti svako zrnce snage da bih našla način kako doći do svoje djece, svakoga dana , svakoga trenutka. To je život kao na tankom užetu prelaska preko ponora. Nikad ne znaš kada ćeš se okliznuti u svoju vlastitu traumu.

No jedna tema mi kao light motiv stalno plijeni pažnju. Dvojica tata koji kao gay par pokušavaju u ovoj našoj zemlji posvojiti dijete.  Iskreno se vole godinama, posvećeni su jedan drugome i žele obitelj. Koja predivna misao, koja predivna životna  odluka. Predati se i služiti  jedno drugome.

No nekome tamo, iza zatvorenih vrata CZSS i Ministarstva to nije dovoljno dobro. Iako zakon ove zemlje kaže suprotno. Iza zatvorenih vrata te institucije i ne stoji zakon. Nego stoji osobno  mišljenje osobe koja potpisuje papir u ime zakona i države. Stoji osobno mišljenje osobe kojoj niti ti tate niti taj  zakon nije po njezinoj osobnoj volji a niti volji njezine uredske ekipe. Pa onda uzima sebi za pravo da u ime naroda provodi zakonsku proceduru osobno. To nema veze niti sa zakonom, niti s profesionalnošću, niti sa stručnošću. Nego s provođenjem osobne nadmoći kroz instituciju i poziciju na kojoj radi.

Smatram da ljubav nema granice, religije, boje kože niti spola. Ljubav je energija koja nosi i stvara. I da, više nego ikad, smatram da pojedinci istog spola imaju pravo na svoju ljubav i da imaju pravo posvojiti djecu kao svoju. Jer ljubav uvijek stvara ljubav.

Meni je zabranjeno voljeti moju djecu. Ja znam kako je taj osjećaj neispunjenosti i nemogućnosti služenja jednom malom ljudskom biću. I da, to me čini posebno osjetljivom za ovakve teme. Osjećam frustriranost, bol i nemoć tih tata. No hvala Bogu, imaju jedan drugoga da si mogu biti oslonac i snaga. I iskreno navijam za njih. Jer Nebo voli hrabre i uporne.  Nadam se samo da su  zadnji koji na ovakav način moraju posvajati. I nadam se da je njihovo dijete zadnje koje je moralo ovako dugo čekati da se zadnji službenik ove zemlje konačno ljudski oplemeni u saznanju da ljubav uvijek stvara ljubav. Uvijek…

 

Photo Index. hr

Slika je prenijeta sa Index.hr portala i stavljena je uz ovaj članak u edukativne svrhe. 

Prijava na newsletter

Ukoliko želite primati informacije o najnovijim objavama molim prijavite se ispod.

Uspješno ste se prijavili.

Nešto nije uredu. Pokušajte ponovo.