Konačno presuda i pobjeda

Godine suđenja, novaca i izgubljenog vremena. Najbolji odvjetnici i najbolji stručnjaci. No konačno presuda. Da jedan tata može biti samo to – tata.

Najpoznatiji svjetski par, Brad Pitt i Angelina Jolie, konačno je sudski razriješio svoju dramu. I djeca će konačno imati svoga tatu.

Sve ove godine, dok sam povremeno gledala i slušala ovu priču, navijala sam potiho za njih da izdrže.

Nama otuđenim roditeljima, ova priča je jasna. Mi vidimo znakove. I stvarno nam nije jasno zbog čega treba, uz sve te najbolje i najiskusne odvjetnike i stručnjake, punih pet godina pakla za tu djecu i za tog čovjeka. Vrijeme koje su ta djeca izgubila, kada su bili bez njega, je neprocjenjivo. Jedan je u međuvremenu postao punoljetan. I kao takav više ne može biti predmetom sudskog spora. I kompletno brainwashed možda više neće imati šanse povratiti se svome tati.

U ovom trenutku Bradu treba apsolutni smiraj. I ponovno povezivanje sa svojom djecom. Jer godine nemogućnosti bivanja roditeljem ostavila su bolan trag kako na njemu tako i na njima.

Šaljem im svjetlo, energiju i ljubav. I beskrajno se radujem nastavku njihovog zajedničkog života.

Svaka priča koja ima ovakav sretan kraj, nama, otuđenim roditeljima, svjetlo je na kraju tunela. Velika baklja koja noću gori i za nas. Tuđa sreća je i naša sreća. I grije sve nas. Jer srca svih nas, otuđenih roditelja, u tom krugu patnje i boli, nevidljivo su povezana.

All my blessings to you, Brad. And to your kids, too. 

 

N.B.

Fotografija je skinuta sa portala The Guardian i stavljena ovdje u edukativne svrhe. 

Prijava na newsletter

Ukoliko želite primati informacije o najnovijim objavama molim prijavite se ispod.

Uspješno ste se prijavili.

Nešto nije uredu. Pokušajte ponovo.