Jedna od nas – gdje god bila…

Tamra Judge jedna je od nas. Mama koja je u brakorazvodnoj parnici izgubila svoju kćer. Izbrisani je roditelj. Jednako kao i ja. Tamra je u svojoj priči mislila da je sama na svijetu. A nije. Dijelimo istu priču i istu sudbinu. Ja ovdje u Hrvatskoj. Ona tamo u Americi. Vara se svatko tko misli da je trava zelenija negdje drugdje.

Svaki zlostavljani roditelj izbrisan iz sjećanja svoje djece izgleda isto, misli isto i osjeća isto. Bol koju osjećamo za svoju otuđenu djecu toliko je jaka da nas jednostavno nije  briga kako izgledamo i što drugi misle o nama. Mi jednostavno želimo samo svoju djecu natrag i to je to. Svaka naša misao ide u tom pravcu i ništa, apsolutno ništa, ne može zamijeniti taj osjećaj mira u srcu kada znamo da su nam djeca dobro. A dokle god su sa roditeljem zlostavljačem nisu. Jer ih stalno i kontinuirano puni otrovom razvoda.

I otuda taj konstantan nemir gdje uvijek imamo osjećaj da još nešto možemo poduzeti, da još kod nekog možemo tražiti da nam se djeca vrate, da još nekoga moramo uvjeriti da nam pomogne. I naprosto nevjerica da nam se ne vjeruje, da nam se konstantno sudi i da nam nitko ne pomaže. I da su nam djeca i dalje sama u toj svojoj tragediji, povrh svih zabrinutih za njihovu sudbinu. I da smo i mi roditelji isto tako u tome sami.

Samoća je jedino što nas u ovome trenutku spaja…

Još jedna mama koja izlazi u javnost sa pričom o otuđenju svog djeteta

Tamra Judge – javno obraćanje glede otuđenja djece u njezinoj obitelji

N.B.

Ovaj kratki video isječak, kao slika ovog teksta, izrezala sam iz najave dokumentarnog filma Erasing Family. To je film koji govori o otuđenju djece od svojih roditelja u visoko konfliktnim razvodima. Otuđenje djece od roditelja posljedica je obiteljskog nasilja jednog roditelja protiv drugog roditelja kroz psihičko zlostavljanje/manipulaciju zajedničke djece. Isječak sam stavila ovdje u edukativne svrhe, da se vidi i čuje iz usta jednog otuđenog roditelja kako to izgleda biti u našoj koži, u našem realnom životu. Predlažem da pogledate cijeli film, za puni doživljaj. Hvala. JR Jasmina Radulj

 

Prijava na newsletter

Ukoliko želite primati informacije o najnovijim objavama molim prijavite se ispod.

Uspješno ste se prijavili.

Nešto nije uredu. Pokušajte ponovo.