HO’OPONOPONO kao ključ novog života

Mabel Katz, učiteljica, autorica i promotorica predivne havajske tehnike izmirenja sa samim sobom i životom – Ho’oponopono – dolazi ovih dana u Zagreb. Održat će dvodnevni seminar za sve zainteresirane iz Hrvatske i regije.

Mabel je predivna duša koja dijeli sve svoje znanje o Ho’oponoponu nesebično. I ne samo to. Kao trajna je žareća peć ljubavi i nade za sve nas – da ovaj svijet ipak je jedno dobro mjesto.

Ho’oponopono je duhovna tehnika o kojoj sam dosta čitala, i to prvenstveno kroz Mabel. Njezine knjige, a pogotovo ona za djecu, bile su mi nadahnuće da vidim svjetlo na kraju tunela.

No, nešto tako jednostavno kao molitva ljubavi, zahvale i oprosta ipak je trebalo malo više da mi sjedne kao način života i razmišljanja. Jer iskreno – izgledalo mi je prejednostavno… sve dok se priča o Ho’oponoponu nije sjedinila s Porukama iz vode ( dr. Emoto Masaru ), kao i svom znanju o Energijama, Bio-polju oko nas, te prijenosu traume kroz generacije i prošle živote.

Tada je ta kockica zvana Ho’oponopono – konačno zasluženo sjela na svoje mjesto.

Jer ja sam uporno, čitavo vrijeme otuđenja moje djece od mene,  tražila ZAŠTO mi se je otuđenje uopće i  dogodilo. Jer nije bilo nakakvog razloga niti smisla. NISAM bila kriva.

A onda me je Ho’oponopono naučio da nije bitna krivica, nego s puno ljubavi i zahvale, očistiti iz sebe sve stare obrasce razmišljanja, ponašanja i bivstvovanja koji mi ničemu više ne služe. A koji privlače sve neželjeno. Stoga ih treba čistiti ponovno svakog jutra i svakog dana. Jer što više očistim taj talog iz mene, to više će moja djeca moći lakše disati. Jer smo u tom nevidljivom lancu Života svi mi povezani.

Od tada više ne pitam Zašto?. Nego s puno strpljenja, pažnje, poštovanja i ljubavi ja ponavljam u sebi te prekrasne riječi – Žao mi je, Oprosti mi, Volim te i Hvala ti. Ili kratko –Ljubav i Zahvalnost. Pogotovo u najtežim trenucima i trenucima tuge, stresa i ljutnje.

Mantra tih riječi, melodija koja odzvanja unutar mene, smiruje moju duševnu uzburkanost i nastupa blažena duševna bonaca. Tolika, da bez problema stojim pored čovjeka koji mi je oteo djecu. Smirena, stabilna,uzemljena. U ljubavi prema sebi i svima drugima.

Da li to znači da sam oprostila?

Da.

Da li to znači da sam zaboravila?

Ne.

Činjenice su činjenice. Otac moje djece – zlostavljač je. Nema zbora.

No, to sada sagledavam bez totalne sluđenosti mojih negativnih emocija prema njemu i mog straha za djecu.

Jer jednom kada se uzemljim i dobro utaborim unutar sebe same znam da mir u meni – mir je izvan mene. I to je to.

A onda sve drugo, uz takvu vibru,  dolazi na svoje mjesto. Polako i sigurno.

Mabel dolazi ovaj vikend, 03-04/12/2022, u Zagreb, da nas poduči i podsjeti na to.

Što reći – nego dobro nam došla, draga naša Mabel.

 

IZVRSTAN INTERVIEW INES IZ  UDRUGE ATMA SA PREKRASNOM INSPIRIRAJUĆOM I MOTIVIRAJUĆOM MABEL KATZ

 

Najava dvodnevnog zagrebačkog seminara:

 

Prijava na newsletter

Ukoliko želite primati informacije o najnovijim objavama molim prijavite se ispod.

Uspješno ste se prijavili.

Nešto nije uredu. Pokušajte ponovo.